Жителька Вінниці організувала міжрегіональне злочинне угруповання, що розповсюджувало наркотики

15:14
Автор: Vежа
Become a Patron!

42-річна жителька Вінниці організувала діяльність міжрегіонального злочинного угруповання, у яке входили її родичі. Вони розповсюджували метадон та сильнодіючі лікарські засоби, заборонені у вільному обігу.

На сайті поліції Вінницької області повідомили, що учора, 29 вересня, чотирьом членам цього угруповання оголосили про підозру за двома статтями Кримінального кодексу. Зазначається також, що підозрювані збували наркотичні та психотропні речовини протягом 2020-2021 років на території Вінницької та інших областей.

– До злочинної діяльності організаторка залучила п’ятьох осіб, троє з яких – її родичі. Зловмисниця керувала діями усіх співучасників злочинної групи та забезпечувала її фінансування. Наркотичні засоби та сильнодіючі лікарські препарати жінка отримувала великими партіями та організовувала їх доставку до місця роздрібної реалізації шляхом закладок за допомогою інших членів злочинної групи. Продавали зловмисники метадон та психотропні речовини через чат-боти у мобільних додатках, – повідомили у поліції.

Зазначається, що під час обшуків за місцем проживання підозрюваних слідчі вилучили метадон, сильнодіючі лікарські препарати, сім-картки, мобільні телефони, записи з даними постійних покупців, а також банківські картки, на рахунки яких надходили гроші від продажу наркотиків.

Відомо, що чотирьом зловмисникам слідчі оголосили про підозри за двома статтями Кримінального кодексу України:

1) частиною 3 статті 307  (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів)
2) частиною 4 статті 321 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, перевезення, пересилання, зберігання з метою збуту або збут отруйних чи сильнодіючих речовин або отруйних чи сильнодіючих лікарських засобів).

У поліції зазначили, що за такі злочини передбачено покарання – до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Ілюстративне фото – hetanews.com

Читайте також: Поліція Вінниччини ліквідувала угруповання, яке займалося виготовленням та збутом наркотиків

Читайте також: На Вінниччині засудженому намагалися передати наркотики, ножі та мобільні телефони

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.