До 17-річчя Повітряних сил ЗСУ над Вінницею пролетіли вертольоти Мі-8 та винищувачі Су-27. ФОТО, ВІДЕО

16:19
Автор: Vежа
Become a Patron!

У першу неділю серпня в Україні відзначають день Повітряних Сил Збройних Сил України. І вже традиційно на честь свята у небі над Вінницею відбулися прольоти військових літаків. 

Учора, 31 липня, сотні перехожих могли споглядати, як над центром міста пролітають вертольоти Мі-8, військові транспортники Ан-26, бомбардувальники Су-24М та винищувачі Су-27. Як повідомили в інформагентстві Міноборони “АрміяInform”, пілотували повітряні судна справжні аси, які виконували найскладніші бойові завдання в районі проведення ООС.

 

Війна давно навчила авіаторів ювелірної точності, адже від цього залежить не лише краса польоту, а й життя. Тож пролетіли літаки й вертольоти, як завжди, ідеально чітко й красиво, йдеться у повідомленні.

Крім цього під час урочистого шикування командувач Повітряних сил ЗСУ генерал-полковник Сергій Дроздов вручив бойові прапори командирам окремого полку зв’язку і радіотехнічного забезпечення імені В’ячеслава Чорновола, а також окремого батальйону радіоелектронної боротьби імені отамана Кирила Бондарука.

 

Виступаючи на урочистому зібранні в 60-му будинку офіцерів, генерал-полковник Сергій Дроздов щиро подякував кожному авіатору та згадав і воїнів, які навічно залишились у строю.

Більше ніж пів сотні авіаторів віддали життя, аби ми могли святкувати цей день, зауважив Сергій Дроздов. Упевнений, що спільними зусиллями ми повернемо мир у нашій державі. Ми готові нести відповідальність і приймати відповідальні рішення на всіх напрямках.

 

З нагоди свята найкращі військовослужбовці отримали нагороди від Міністра оборони України та начальника Генерального штабу Збройних Сил України. Низку авіаторів було заохочено від імені органів місцевої виконавчої влади. Також там відбувся концерт Центру військово-музичного мистецтва Повітряних Сил ЗС України.

Окремою святковою локацією стала інформаційно-пізнавальна фотовиставка про результати співпраці України з НАТО. Сама виставка, як зазначається, невелика, але інформативна. На ній відвідувачі можуть побачити участь українських військових у спільних навчаннях під егідою Альянсу, а також результати роботи в Україні програми НАТО “Наука заради миру і безпеки”.

 

 

 

 

 

Фото, відео – armyinform.com.ua

Читайте також: Над Вінницею пролетіли винищувачі: відзначають День Повітряних сил. ФОТО, ВІДЕО 

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.