Шмигаль: адаптивний карантин в Україні буде продовжено до серпня

8:16
Автор: Vежа
Become a Patron!

В Україні до кінця червня запроваджено адаптивний карантин. Водночас в уряді вважають, що його необхідно буде продовжити принаймні до серпня. 

Про це розповів прем’єр-міністр Денис Шмигаль в інтерв’ю виданню “РБК-Україна”. За його словами, адаптивний карантин показав свою ефективність.

– Ми, очевидно, будемо продовжувати його (адаптивний карантин – ред.) до серпня. Якщо нам вдасться до Дня Незалежності провакцинувати більшість людей, звичайно, ми будемо шукати варіанти його пом’якшення, – зазначив Денис Шмигаль.

Зазначимо, що відповідно до допису міністра охорони здоров’я Максима Степанова, станом на ранок 11 травня, в Україні від початку вакцинальної кампанії вже щеплено 865 590 людей. З них отримали одну дозу 865 588 осіб, завершили вакцинацію (отримали 2 дози) – 695 осіб (із них 2 особи отримали 1 дозу за кордоном).

Денис Шмигаль також додав, що уряд не планує вводити загальнодержавний локдаун, а у разі необхідності будуть вводити додаткові обмеження в окремих областях. Коли ж уряд побачить, що епідемію вдалося побороти, тоді карантин буде скасовано.

Тому будуть чи не будуть нові локдауни, залежить від дисципліни, вакцинації та від того, як буде розвиватися ця пандемія взагалі у світі, будуть або не будуть з’являтися нові штами. Це основні показники, я думаю, що інших показників, які вплинуть на адаптивну модель карантину, немає, – пояснив прем’єр.

Нагадаємо, що наприкінці квітня Вінницька область перейшла до “жовтої” карантинної зони.

Головне фото з архіву Vежі

Читайте також: Вінницька область потрапила до “жовтої” карантинної зони – МОЗ

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.