На Вінниччині через загибель дитини у пожежі розпочато слідство

11:14
Автор: Vежа
Become a Patron!

На території Вінницького району у пожежі загинула дворічна дівчинка. Її шестирічна сестричка наразі перебуває у лікарні, а поліція розпочала кримінальне провадження.

Як повідомляють у ГУ НП у Вінницькій області, у вівторок, другого березня, у селі Некрасове сталась пожежа у приватному будинку. На той час у будівлі були лише двоє дітей.

Як повідомив начальник відділу N3  Вінницького районного управління поліції Віталій Стахов, поліцейські встановили, що батьки малолітніх дівчаток пішли вранці з дому у своїх справах, а діти на тривалий час залишились без нагляду.

 

В одній з кімнат сталося загорання. Попередня причина пожежі — порушення правил користування пічним опаленням. Повідомляють, що матір повернулась додому близько 15 години. Вона ж винесла своїх дітей з будинку, в якому вже вирувала пожежа. Водночас на сайті ДСНС повідомляють, що дітей з будинку виніс їхній вітчим.

Дворічна дівчинка загинула внаслідок удушення чадним газом. Її 6-річна сестру доправили до реанімаційного відділення дитячої обласної лікарні.

Наразі розпочато два кримінальні провадження: за ст. 166 КК України (злісне невиконання обов’язків по догляду за дитиною, що спричинило тяжкі наслідки та карається позбавленням волі до п’яти років) та ч. 2 ст. 270 (порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки, що призвело до загибелі людей, що карається позбавленням волі до восьми років). Триває слідство.

 

Рятувальники ж нагадують, що якщо доводиться залишити дітей вдома самих, необхідно переконатися, що всі наявні в помешканні електроприлади та газове обладнання знаходяться у справному стані, а сірники сховані у недоступному місці.

Фото: Головне управління ДСНС у Вінницькій області

Читайте також: З кисневими масками і драбинами: у Вінниці через пожежу з багатоповерхівки евакуювали чотирьох дітей

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.