На Вінниччині відкривають завод з комплексної переробки часнику. Він перероблятиме часник на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості.
Про це у мережі Facebook повідомив директор ТОВ “ППГ” Василь Гудзовський. У повідомленні місцерозташування заводу вказується у Липовецькому районі.
– Вперше в Україні і Східній Європі розпочинає роботу завод із комплексної переробки часнику на напівфабрикати і спеції для різних галузей харчової промисловості. Ми перетворюємо дуже примхливий, непростий у зберіганні і переробці овоч на чудовий, ароматний, гарно оформлений напівфабрикат для вітчизняних ковбасників, кулінарів, консервників і пекарів.
А ще ми даємо шанс тисячам українських селян, дачників і просто закоханих в нацпродукт любителів гострих відчуттів, не викинути плоди своєї нелегкої праці на смітник, а отримати гарний прибуток від вирощування часнику – зазначає Гудзовський.
Разом з тим, зазначимо, що у 2018 році повідомлялось про будівництво першого заводу для зберігання та переробки часнику на Одещині.
Як повідомляє SEEDS, ринок споживання сушеного часнику в Україні чималий і 90% цього ринку – імпорт, переважно з Китаю. Тільки у 2019 році Україна імпортувала понад 5,3 тис. т свіжого часнику (в півтора рази більше в порівнянні з 2018 роком), 73% якого надійшло з Китаю: обсяг імпорту в 2019 році був рекордним з 2013 року.
Фото Василя Гудзовського
Дякуємо!
Тепер редактори знають.