У курятині птахофабрики на Вінниччині виявлено сальмонелу. Про це повідомляє Держпродспоживслужба.
Як йдеться у повідомленні, до Держпродспоживслужби надійшло інформаційне повідомлення системи RASFF про те, що у охолодженій порізаній курятині, що експортувалась з України (виробник: Філія «Переробний комплекс» ТОВ «Вінницька птахофабрика», вул. Хлібозаводська, 14, м. Ладижин), через Нідерланди до Словаччини виявлено Salmonella Infantis.
У службі зазначають, що згідно статті 20 Закону України «Про основні принципи та вимоги до безпечності та якості харчових продуктів» (далі – Закон) оператори ринку зобов’язані вилучати та/або відкликати у встановлених законом випадках харчові продукти, які перебувають в обігу, якщо встановлено, що ці продукти можуть спричинити шкідливий вплив для здоров’я людини, та письмово інформувати компетентний орган про виявлені невідповідності та вжиті заходи.
Сальмонела (Salmonella) — рід грам-негативних бактерій, родини ентеробактерій, що спричинюють черевний тиф, паратифи і сальмонельози.
Дякуємо!
Тепер редактори знають.