Навчання за кордоном: у Вінниці розкажуть про міжнародні студентські програми

19:42
Автор: Олеся Яненко
Become a Patron!

У Вінниці розкажуть студентам про можливості навчання та волонтерства за кордоном.

Онлайн-зустрічі про можливості навчання, стажування та волонтерства за кордоном організовані Вінницьким обласним молодіжним центром “Квадрат”. Наступна зустріч відбудеться 2 червня.

Як ідеться в анонсі, в межах нового онлайн-проєкту “Навчання за кордоном? Just do it!” учасники та учасниці міжнародних програм з власного досвіду розкажуть про доступні міжнародні програми, іноземні ВИШі та бонуси, які можна отримати при вступі в університет.

– Ще минулого року ми розпочали проект “Освітні можливості для молоді” і його головною метою є надати молоді інформацію про можливості навчання, стажування, волонтерства за кордоном. У докарантинний період ми робили зустрічі у Квадраті, а у зв’язку з карантином вирішили акцентувати увагу на прямі ефіри з людьми, які вже навчаються за кордоном, – розповіла Veжі одна з організаторок проєкту Катерина Франчук.

Щотижня ми готуємо ефір із українським студентом/студенткою, які потрапили на навчання по різним програмам для того щоб зацікавлена молодь змогла задати питання та почути інформацію з перших вуст. Адже пройшовши той тернистий шлях, студент найкраще зможе розказати про всі історії, які траплялись з ним.

В наступному прямому ефірі про свій досвід розкаже Дмитро Скорий – студент шостого курсу Харківського національного медичного, учасник ряду міжнародних програм, заходів, стажувань та наукових конференцій, зокрема волонтер Українського дому у Давосі, учасник панелі молодих лідерів та волонтер Ялтинської європейської стратегії та стажер кількох приватних лікарень у Європі.

На минулій зустрічі  учасниця програми обміну DAAD та засновниця FabLab` Ольга Кравчук розказала про аспірантуру в Україні та за кордоном, про вивчення іноземної мови та чи впливає гендер на ставлення до науковців в Україні та за кордоном. Усі розмови можна переглянути в записі.

Наступна зустріч (прямий ефір) відбудеться 2 червня, о 16:00 на фейсбук-сторінці “Квадрату”. Там, а також в інстаграмі “Квадрату” можна слідкувати за анонсами наступних зустрічей та залишати свої питання до вже анонсованих спікерів та спікерок.

Читайте також: Безкоштовні мандрівки світом заради добрих справ: як вінничани можуть “волонтерити” у Європі

Читайте також: “Я зрозуміла, що хочу повернутися”: вінничанам розповіли, як прожити рік у Європі та чому варто повертатися в Україну. ФОТО

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.