Для створення нових лісів на Вінниччині підготували понад 10 мільйонів саджанців

7:30
Автор: Vежа
Become a Patron!

Держлісгоспи Вінниччини виростили понад 10 мільйонів саджанців. Це надасть змогу озеленити населені пункти, території навчальних та виховних закладів, лікарень.

Держлісгоспи Вінницького обласного управління лісового та мисливського господарства вже готові до весняної лісокультурної роботи. Планується посадити ліс на площі 1078 га, а також створити нові ліси на землях, які не придатні для сільськогосподарського виробництва, повідомляють на сайті Вінницької ОДА.

Зазначають, що сьогодні Вінниччина покрита лісами на 13,8%. Щоб мати хоча б оптимальні 15%, необхідно створити ще понад 30 тисяч гектарів нових лісів. Крім того, 70% лісів області — це саме рукотворні діброви.

Держлісгоспи запрошують мешканців області долучитися до висадки лісів. Лісівники готові надати будь-яку допомогу у придбанні різноманітних саджанців основних лісоутворюючих порід та декоративного посадкового матеріалу.

Вже сьогодні колективи органів державної виконавчої влади, навчальних закладів, громадських організацій, державних та приватних підприємств підтвердили свою участь у спільній висадці нових лісів.

Обласне управління лісового та мисливського господарства запрошує жителів області до створення нових лісів, алей, парків, озеленення шкіл, лікарень, дитячих садків, своїх осель, населених пунктів, аби разом подбати про зелені «легені» України.

Читайте також: Цьогоріч на Вінниччині відтворять понад 1000 гектарів лісів

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.