Публікації за датами

  • 12 Листопада/ 17:12

    Vinnytsia

    Публікація12.11.1817:12

    Автор:Vежа

    На Вінниччині відбувся другий Міжнародний фестиваль вина та голубців. ФОТО, ВІДЕО

У селі Цекинівка, Ямпільського району, що на Вінниччині, провели другий Міжнародний фестиваль вина та голубців.

Як повідомляє сайт Ямпільської РДА, згідно із задумом організаторів, фестиваль поєднав, культуру двох держав – України та Молдови.

Як і зазвичай на вже традиційному фестивалі, його учасників та учасниць частували різноманітними видами голубців та вина. Автори ідеї незвичного фестивалю стверджують, що кожна господиня в Цекинівці готує свої, особливі голубці. Те ж саме стосується і вина: традиція виготовляти цей напій у Цекинівці пов’язана зокрема і близкістю села до Молдови, однак місцеві мешканці стверджують, що цекинівське вино і молдавське – це “дві великі різниці”.

Окрім традиційних українських голубців, замотаних у капустяне листя, тут також готують російські голубці більшого розміру, які запікають у фользі, а також грузинську долму у виноградному листі та навіть циганські голубці з м’ясом індички.

Асортимент вина ще більший: з кульбаби, пелюсток троянд, шовковиці, бузини, ожини, калини, смородини, винограду і навіть… з помідорів.

“Почесними гостями стали : делегація Республіки Молдови, народний депутат України Юрій Македон, представники обласної та районної влади, посадові особи сусідніх районів.

Жителів та гостей фестивалю протягом дня розважали: аматорські колективи, Український народний хор імені Станіслава Павлюченка, заслужений танцювальний колектив Республіки Молдова «Ністрені».  Поруч із майстрами хорового та танцювального мистецтва на одній сцені взяли участь творчі дарування Ямпільщини”, – ідеться в офіційному повідомленні.

Як відбувся фестиваль “Вина та голубців” минулого року – дивіться у сюжеті телекомпанії “Вінтера”:

Фото з фейсбук-сторінки газети “Ямпільські вісті”

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

author avatar
Vежа
Адміністрація сайту

Дякуємо!

Тепер редактори знають.