Лікування болю у суглобах: роль диклофенаку

10:57
Автор: admin
Become a Patron!

Реклама

Біль у суглобах — це дуже велика проблема для людей різного віку, що часто призводить до інвалідизації. Цей тип болю може бути наслідком травми, запалення або хронічних захворювань, таких як артрит. Для багатьох пацієнтів лікування болю у суглобах стає ключовим аспектом покращення їхнього життя та здоров’я. Один із найпопулярніших засобів для лікування цього типу болю є диклофенак https://anc.ua/product/dyklofenak-natriyu.

Як допомагає диклофенак при болю у суглобах

Препарат належить до групи нестероїдних (НПЗП). Він блокує вироблення простагландинів — хімічних речовин, що відповідають за запалення, біль і підвищення температури. В результаті приймання у суглобах знижується біль, покращується рухливість, що призводить до значного полегшення стану.

Саме через цей спектр позитивних ефектів диклофенак застосовується при наступних хворобах суглобів:

  1. Остеоартрит — захворювання, що виникає внаслідок зношення суглобового хряща і веде до болю та обмеження рухливості.
  2. Ревматоїдний артрит — має аутоімунну природу, власний імунітет людини за певних причин починає атакувати суглоби, спричиняючи запалення і біль.
  3. Суглобові травми та спортивні ушкодження. Диклофенак допомагає зменшити біль і запалення після травм.
  4. Спондилоартроз — ураження дрібних суглобів хребта, що проявляється в обмеженні рухів шиї, тулуба чи попереку та болем різної інтенсивності.

 

В якому вигляді випускається препарат

Завдяки швидкій дії та високій ефективності у боротьбі із запаленням диклофенак випускають в найрізноманітніших формах:

  1. Таблетки та капсули. Діюча речовина достатньо швидко потрапляє кров і через 30-40 хв вже знімає біль. Це зручний варіант для пацієнтів з помірним болем.
  2. Гелі та мазі: Локальні форми диклофенаку наносяться безпосередньо на уражені суглоби. Це дозволяє знизити біль і запалення без системних побічних ефектів.
  3. Розчин для ін’єкцій: Для тяжких випадків болю або ускладнених станів диклофенак можна вводити внутрішньом’язово для швидкого отримання знеболювального ефекту.
  4. Пластирі з диклофенаком (Олфен). Працюють подібно гелям та мазям. Їх приклеюють на уражену ділянку, де він і проявляє свою дію.

 

Придбати всі перелічені варіанти можна в аптеках https://anc.ua/.

Небажані ефекти

Попри ефективність, диклофенак може мати певні побічні ефекти. Найбільш частими є:

  1. подразнення шлунково-кишкового тракту із розвитком гастритів, а при тривалому застосуванні можливе виникнення ерозій та виразок);
  2. підвищений ризик кровотеч;
  3. ушкодження нирок.

 

Image
Щоб знизити ймовірність небажаних ефектів перед початком приймання ліків порадьтесь з лікарем, а також дотримуйтеся дозування та рекомендованого терміну лікування (зазвичай він складає від 5 до 10 днів).

✐ Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.